Powered By Blogger

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

TATTOO ...

Δερματοστιξία… κοινώς, τατουάζ

Πολλοί μύθοι αιωρούνται γύρω από τη μόνιμη διακόσμηση του ανθρώπινου σώματος με διάφορα σχέδια και χρώματα, που έχει τις «ρίζες» της στους πρωτόγονους λαούς. Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η δερματοστιξία και πώς επιτυγχάνεται η χάραξη του δέρματος με ανεξίτηλα σημάδια, έπειτα από την εισαγωγή χρωστικών ουσιών. Ο όρος τατουάζ προέρχεται από τη λέξη «τατάου», η οποία στη γλώσσα των αυτοχθόνων της Ταϊτής σημαίνει συνήθεια. Πράγματι, διάφορες φυλές, στο παρελθόν, έκαναν τατουάζ στο σώμα τους, κατά τη διάρκεια τελετών μύησης, προκειμένου να δείξουν ότι το άτομο ήταν ώριμο πλέον για την κοινωνική ζωή ή για να το διακρίνουν από τις άλλες φυλές ή για να το τιμήσουν. Έτσι, με βελόνες από σκληρό αγκάθι ψαριού ή από κόκαλο και με τη βοήθεια ενός σφυριού, τρυπούσαν το δέρμα και εισήγαγαν σε αυτό τη χρωστική ουσία. 
Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να ωθήσουν κάποιον να «σημαδέψει» το σώμα του για όλη του τη ζωή. «Κάποιοι κάνουν τατουάζ είτε για να ξεχωρίσουν είτε γιατί είναι μόδα είτε γιατί θέλουν να δείξουν την υποταγή τους σε ένα είδωλό τους είτε την αγάπη τους σε κάποιο πρόσωπο είτε ακόμα γιατί θέλουν να μιμηθούν κάποιον. Οι γυναίκες το θεωρούν σέξι, ενώ οι άνδρες θεωρούνται δυνατοί μετά από αυτό»
Για να αποκτήσει κάποιος ένα τατουάζ σαν αυτό του Michael Scofield (πρωταγωνιστή του δημοφιλούς “Prison Break”) θα χρειαστεί 200 ώρες και περίπου 20.000 $. Αν θέλετε και εσείς να αποκτήσετε ένα «στολίδι» -σίγουρα μικρότερου μεγέθους- θα πρέπει να το ψάξετε πολύ αλλά και σκεφτείτε, αν το θέλετε πραγματικά και αν είστε έτοιμοι να «σημαδέψετε» για πάντα το σώμα σας… ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου